Het belang van EPC-attesten voor niet-residentiële panden in Vlaanderen:

Bespaar energie en voldoe aan wettelijke vereisten

Als eigenaar of beheerder van een niet-residentieel pand in Vlaanderen, is het van het grootste belang om op de hoogte te zijn van de meest recente wettelijke vereisten met betrekking tot het Energieprestatiecertificaat (EPC). Het EPC-attest is een cruciaal instrument om de energie-efficiëntie van je pand te beoordelen en te voldoen aan de wettelijke voorschriften vanaf 2023.

Waarom is een EPC-attest belangrijk voor niet-residentiële panden in Vlaanderen vanaf 2023?

Wettelijke verplichting: Vanaf 2023 is het hebben van een geldig EPC-attest verplicht bij de verkoop of verhuur van niet-residentiële panden in Vlaanderen. Dit geldt voor zowel nieuwe als bestaande gebouwen.

Inzicht in energieprestaties: Een EPC-attest biedt een gedetailleerd inzicht in de energieprestaties van je niet-residentiële pand en beoordeelt het energieverbruik en de CO2-uitstoot.

Kostenbesparing: Door te weten waar energie-efficiëntie verbeterd kan worden, kun je gerichte maatregelen nemen om de operationele kosten te verlagen.

Transparantie voor kopers of huurders: Potentiële kopers of huurders kunnen vertrouwen op het EPC-attest om geïnformeerde beslissingen te nemen over het energiegebruik van het pand.

Waarom kiezen voor DMCO?

Naleving van wettelijke vereisten: DMCO is op de hoogte van de meest recente wettelijke vereisten voor EPC in Vlaanderen vanaf 2023 en zorgt ervoor dat je pand aan alle voorschriften voldoet.

Deskundigheid: Onze gecertificeerde professionals zijn deskundig in het opstellen van EPC-attesten voor niet-residentiële panden en begrijpen de specifieke behoeften van de Vlaamse markt.

Nauwkeurigheid: Wij leveren gedetailleerde en nauwkeurige EPC-rapporten, zodat je weloverwogen beslissingen kunt nemen voor energie-efficiëntieverbeteringen.

Efficiëntie: Onze dienstverlening is snel en efficiënt, zodat je tijd en moeite bespaart.

Maatwerk: We bieden oplossingen die zijn afgestemd op jouw specifieke behoeften en doelstellingen.

Vanaf 2023 is een geldig EPC-attest een wettelijke vereiste bij de verkoop of verhuur van niet-residentiële panden in Vlaanderen. Het hebben van een EPC-attest is niet alleen verplicht, maar biedt ook de mogelijkheid om kosten te besparen, de energie-efficiëntie te verbeteren en bij te dragen aan een duurzamere toekomst. DMCO is je betrouwbare partner in deze reis, met diepgaande kennis van de Vlaamse wetgeving en expertise in het opstellen van EPC-attesten. Neem vandaag nog contact met ons op om aan de slag te gaan.

Bij DMCO zijn we hier om je te ondersteunen bij het optimaliseren van de energie-efficiëntie van je niet-residentiële pand en om te zorgen dat je voldoet aan alle wettelijke vereisten.

3 november 2023